Siirry sisältöön

Luontoviisaan retkikohteet- Vasikkasaari

Lähde retkelle upeaan lähiluontokohteeseen, Vasikkasaaressa sinua odottavat huikeat maisemat, upeat saaristokalliot ja herkkydellään lumoava saaristoluonto. Saareen tutustumisessa sinua auttavat uudet älyominaisuudet joiden avulla pääset tutustumaan saareen myös virtuaalisesti.

Vasikkasaari sijaitsee aivan Helsingin edessä. Saaren lounaispuolella ovat Suomenlinna, Vallisaari sekä Kuninkaansaari. Etelässä siintävät Santahaminan iki-metsät.
Vasikkasaari on ollut kaupunkilaisten virkistyskäytössä jo pitkään. 
Saari oli yli sadan vuoden ajan Venäjän armeijan ja Suomen puolustusvoimien varastosaarena. Se näkyy edelleen saaren rakenteissa ja maastossakin. Luonnossa saattaa törmätä puutarhasta karanneisiin ja tulokaslajeihin. Luonto saaressa on hieno. Saaren kallioiden väleissä on pieniä ihmeen rikkaita ja vehreitä luontopesäkkeitä, keskiosassa sijaitseva umpeenkasvanut lampi muodostaa ympärilleen kosteusvyöhykkeen joka on vihreä ja vehreä.

Vasikkasaaressa on kaksi opastettua reittiä: historiallisia kohteita esittelevä pääreitti ja saaren länsiosaan sijoittuva Hetki itsellesi -hyvinvointipolku. Rastitekstit voi lukea mobiilikartalta. Polut voi kiertää haluamassaan järjestyksessä tai vain osittain. Vasikkasaari ei sovellu liikuntarajoitteisille, sillä polut ovat kapeita ja osin kallioisia.

Näin pääset saareen

Vesibussilla

M/S LOTTA 2021: KAUPPATORI-KRUUNUVUORENRANTA-VASIKKASAARI-KARJALAISTEN KESÄKOTI

Liikennöinti 6.6.-29.8.2021
Aikataulut ja hinnat

Omalla veneellä

Uudessa, saaren itäpuolella sijaitsevassa vierasvenelaiturissa on aisapaikkoja.

Laiturin koordinaatit ovat N 60.1530, E 25.0170
Laiturit kartalla

Tutustu Vasikkasaareen Urban Eco Islands hankkeen kautta.
Helsingin Vasikkasaari ja Tallinnan Aegnan saari ovat uudenlaisia älykkäitä lähiluontokohteita.  Saaria kehitettiin kestävän matkailun ehdoilla herkkää saaristoluontoa kunnioittaen. Samalla tutkittiin, miten elämyksellistä ja kestävää matkailua voidaan edistää uusilla, innovatiivisilla ja älykkäillä ratkaisuilla.
(Urban Eco Islands – Urban and Smart Island Tourism Destinations -hanke)

Vasikkasaaren luontokohde

Asiasanat

haahka
harmaahylje
Helsingin luonto
kalastajan luonto-opas
Luonnonsuojelualueet
luonto-oppaat
luontoviisas
Luontoviisasvesilläliikkuja
Meriluonto
Merimelu
Ohjeita vesilläliikkujalle
Saariston herkkä luonto
Saariston ja luontojen kasveja ja hyönteisiä
veneet
Vesilinnut
vesilläliikkuja